(Pausa.) Quadern de Teatre Contemporani és una revista de reflexió i assaig vinculada a l’actualitat teatral i a l’activitat de la Sala Beckett/ Obrador Internacional de Dramatúrgia.

La revista va néixer el 1989, quan la Sala Beckett va començar la seva activitat de la mà de José Sanchis Sinisterra. Joan Casas va succeir Sanchis en la direcció de la revista a mitjan dels anys noranta. L’any 2005, i dins el marc de la fundació de l’Obrador, (Pausa.) va tornar a editar-se després de més de deu anys d’absència. Ho va fer amb un consell de redacció renovat dirigit per Carles Batlle; mantenint -això sí- el mateix esperit i filosofia que en l’etapa anterior. L’any 2014, amb la voluntat d’acostar-se a un públic més ampli, (Pausa.) va fer el salt definitiu al format digital.

Amb el pas dels anys, (Pausa.) s’ha consolidat com a tribuna per a la reflexió i la difusió de materials teòrics i de creació al voltant del fet teatral. La revista pretén fer compatibles la reflexió sobre el fenomen teatral, la publicació de materials d’interès (entrevistes, textos, assaigs teòrics, etc.) i una mirada crítica sobre les arts escèniques contemporànies, sempre des d’una posició poc acomodatícia, “fronterera”. Al llarg dels anys, hem editat textos de personalitats de primera línia com ara: Enzo Cormann, Martin Crimp, Javier Daulte, Feliu Formosa, Marius Von Mayenburg, Juan Mayorga, Katie Mitchell, Hans-Thies Lehmann, Patrice Pavis, Harold Pinter, José Sanchis Sinisterra, Jean-Pierre Sarrazac, Roland Schimmelpfennig, Rafael Spregelburd, Simon Stephens i tants i tants d’altres.

A partir de 2017, la revista passa a ser dirigida per Ferran Dordal Lalueza i compta amb un consell de redacció format per Albert Arribas, Glòria Balañà, Carles Batlle, Andrea Bel, Albert Boronat, Davide Carnevali, Toni Casares, Sílvia Delagneau, Sílvia Ferrando, Riikka Laakso, Verònica Navas, Anna Maria Ricart, Georgina Surià, Helena Tornero i Marc Villanueva.