Pausa. Quadern de Teatre Contemporani va néixer l’any 1989, quan la Sala Beckett engegava la seva activitat de la mà de José Sanchis Sinisterra.

Després de gairebé vint anys, Pausa continua fent compatibles la reflexió general sobre el fet teatral i la mirada crítica sobre les arts escèniques contemporànies, sempre des d’una posició poc acomodatícia, «fronterera», que diria el fundador de la revista. Al llarg dels anys, hem editat col·laboracions de personalitats com ara Enzo Cormann, Martin Crimp, Javier Daulte, Feliu Formosa,Marius vonMayenburg, Juan Mayorga, Katie Mitchell, Hans-Thies Lehmann, Patrice Pavis, Harold Pinter, José Sanchis Sinisterra, Jean-Pierre Sarrazac, Roland Schimmelpfennig, Rafael Spregelburd, Simon Stephens i tants i tants d’altres.

Amb aquest número 31, engeguem una nova etapa on conviuran l’accés virtual als materials i la seva difusió en format tradicional (paper).

Dit en altres paraules: durant l’any es penjaran a la xarxa diversos dossiers, articles, entrevistes i textos que, quan arribi el mes de desembre, recollirem majoritàriament en una publicació (anuari) convencional destinada als subscriptors i a la venda. D’aquesta manera, Pausa pot ser «usada» d’una forma molt més flexible: podrem accedir a articles antics, podrem fer recerca per autors, etc. D’altra banda, la continuïtat en la política de traduccions (anglès i castellà) permetrà, amb l’ajuda d’aquest sistema, una molt millor difusió tant a escala nacional com a escala internacional. Us convidem a passejar-vos per la nostra nova web. Amb ànim de descobrir noves possibilitats i nous recursos. Esperem que tot plegat sigui del vostre interès. No cal dir que us agrairem qualsevol comentari, opinió, petició (per exemple, rebre les notificacions de nous elements penjats a la xarxa) i idees. I, per descomptat, qualsevol nova subscripció! Gràcies per la vostra complicitat!