Benvingudes i benvinguts a Àrea 44/45. Un espai en forma de conversa que vol reunir a persones que es dediquen al sector artístic per parlar sobre com articulen la seva feina.

Ens interessa entendre els processos que segueixen a l’hora de crear les peces, com materialitzen les idees, quins problemes els sorgeixen, quins referents els acompanyen, quins mestres han tingut, i totes aquelles coses que ens mostrin una mica millor els aspectes intangibles que amaga la seva feina. El programa neix de la voluntat de reunir-nos i posar paraules a les diferents maneres de treballar que té cadascú. Per això Àrea 44/45, ja que és l’àrea del cervell encarregada del llenguatge parlat.

Programa ideat i conduït per Joan Solé amb la col·laboració de Ferran Dordal, Sílvia Delagneau i l’equip de la Sala Beckett.

09
09 – Victoria Szpunberg i Nao Albet

En aquest episodi posem l’accent en l’escriptura teatral i per aquest motiu hem reunit a dues persones que fa temps que escriuen per a l’escena. Avui ens visiten la Victoria Szpunberg que és dramaturga, directora d’escena i docent; i el Nao Albet que és director, dramaturg, intèrpret i músic, i a qui hem vist créixer de la mà del Marcel Borràs.

08
08 – Tena Busquets, Rafa Milán i Margarida Troguet

A l’episodi d’avui hem volgut convidar a tres persones que representen una part poc visible de les arts escèniques. Tot i que normalment no les veureu dalt d’un escenari, també representen una part essencial de l’ecosistema escènic, ja que d’elles depèn la vida i la musculatura dels nostres espectacles. Parlem de gestió cultural i de les polítiques que s’amaguen darrere el fet de fer teatre amb la Margarida Troguet, gestora escènica, curadora i comissària independent en l’àmbit d’arts en viu, la Tena Busquets, gestora cultural que dona una gran vida a Olot amb el Sismògraf i l’Olot Cultura, i el Rafa Milán, que també dona oxigen al Prat de Llobregat des de la seva faceta de gestor cultural.

07
07 – Bruna Cusí, Àurea Márquez i Vicky Peña

En aquest episodi ens reunim amb les actrius Bruna Cusí, Àurea Márquez i Vicky Peña per parlar sobre interpretació. Ens expliquen com desenvolupen les seves feines i quin treball s’amaga darrere les seves actuacions.

06
06 – Mònica Almirall, Albert Arribas i Jordi Oriol

En aquest episodi ens reunim amb la Mònica Almirall (ATRESBANDES), l’Albert Arribas (Centaure Produccions), i el Jordi Oriol (IndiGest) per acostar-nos als seus mètodes de creació, i conèixer les dificultats per tirar endavant els seus singulars projectes escènics.

05
5 – Pablo Messiez i Fernanda Orazi

En aquest episodi tornem a Madrid per trobar-nos amb el dramaturg i director Pablo Messiez i l’actriu Fernanda Orazi. La conversa gira entorn a les diferències i similituds entre l’escena argentina, on es van iniciar en la pràctica escènica, i el teatre de Madrid, on han continuat la seva carrera en els darrers anys, així com en la fèrtil col·laboració professional sorgida entre ambdós.

04
04 – cabosanroque, Damien Bazin i MANS O

En aquest programa posem l’accent en l’àmbit sonor. Ens reunim amb Roger Aixut de cabosanroque, el dissenyador de so Damien Bazin i el productor musical MANS O perquè ens parlin sobre com entenen el so des de la seva pràctica professional.

03
03 – Stefan Kaegi (Rimini Protokoll) i Roger Bernat

Aquest capítol és un programa especial “Obrador d’estiu de la Sala Beckett”. Aprofitem la presència de Stefan Kaegi (membre del col·lectiu Rimini Protokoll) a l’Obrador per posar-lo en diàleg amb el creador Roger Bernat. Ens expliquen com treballen i què pensen sobre la teatralitat que desenvolupen.

02
02 – Isla Aguilar, Miguel Oyarzun i Aitor Tejada

En aquest programa ens desplacem a Madrid per reunir-nos amb Isla Aguilar i Miguel Oyarzun, ex-directors de l’espai Conde Duque, així com amb Aitor Tejada, un dels fundadors del Teatro Pavón Kamikaze. A partir d’aquests dos models escènics recentment desapareguts, conversarem sobre les diferents possibilitats alhora de donar vida als espais teatrals.

01
01 – Marina Garcés i Carlota Subirós

En aquest programa ens reunim amb la filòsofa Marina Garcés i la directora d’escena Carlota Subirós per parlar sobre com desenvolupen la seva feina. Parlarem sobre què s’amaga al darrera de les seves professions.