Riikka Laakso

Ballarina, coreògrafa i investigadora en l’àmbit de la dansa, així doncs treballa entre el cos i la paraula. D’origen finlandès, establerta a Barcelona des de l’any 2003, és doctora en arts escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona, i graduada en pedagogia de la dansa per la University of Applied Sciences de Savònia. També ha traduït textos de Pau Miró, Esteve Soler o muntatges de Roger Bernat al finlandès, i autors finlandesos com Kristian Smeds o Saara Turunen al català. Actualment col·labora amb Zodiak – Center for New Dance (Hèlsinki).

Articles
Kristian Smeds y su teatro en y sobre la sociedad finlandesa

Kristian Smeds y su teatro en y sobre la sociedad finlandesa

Una conversa entre els dramaturgs finlandesos Kristian Smeds i Saara Turunen, en què es desgranen algunes de les característiques més personals de l’inclassificable obra d’Smeds.
No se trata de belleza. Kristian Smeds hurga en los valores de su país

No se trata de belleza. Kristian Smeds hurga en los valores de su país

L’article traça una panoràmica al llarg de la carrera del dramaturg finlandès Kristian Smeds, centrant-se en una sèrie de moments decisius com ara els seus inicis amb obres com Imatges gelades (1996) i la fundació del grup Teatteri Takomo, el seu pas pel Teatre Municipal de Kajaani, la polèmica posada en escena de Soldat desconegut,...