Paula Blanco

Nascuda a Tossa de Mar l’any 1984. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i graduada en Llengües i Literatures Modernes (especialitat rus/polonès). Com a actriu, també s’ha format a la Państwowa Wyższa Szkoła Teatralna (Cracòvia).

Ha treballat com a ajudanta de direcció de Krystian Lupa en l’obra Davant la jubilació, de Thomas Bernhard. Ha estat membre de la primera Kompanyia del Teatre Lliure. En teatre, ha treballat amb directors com Xavier Albertí, Lluís Pasqual, Joan Ollé, Josep Maria Pou, Oriol Broggi, Àlex Rigola o Toni Casares.

A més del teatre, ha participat en les sèries de televisió Amar es para siempreMerlí, Nit i dia, La Riera, Ventdelplà o Porca misèria, entre d’altres. I en les pel·lícules Cerca de tu casai Estiu 1993. (Foto: Bea Sancho.)

Articles
«La quarta paret ja no existeix, tot el que en queda és una ferida». Una conversa amb Krystian Lupa

«La quarta paret ja no existeix, tot el que en queda és una ferida». Una conversa amb Krystian Lupa

En aquesta entrevista, Krystian Lupa repassa la seva trajectòria professional durant els darrers trenta anys; des de la transició política a Polònia, del règim comunista al capitalista —amb totes les implicacions teatrals i socials que això va comportar—, a la relació del director amb els autors que més ha admirat i/o adaptat —Bernhard, Kantor, Dostoievski,...