Maria Escobedo

Maria Escobedo Caparrós (nom artístic: Maria de Marias)
Performer i livestream videoperformer, productora cultural i realitzadora audiovisual amb mitjans de vídeo livestream i vídeo online.
Llicenciada en Filosofia i Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona, i Master in Arts Independent Film &Video, The London Institute.
A partir de 1998 comparteix el seu itinerari artístic i professional amb Andrew Colquhoun, amb qui funda la productora Dogon Efff (Londres, 1999) i Associació Livemedia per a les Arts i Cultures en Xarxa (Barcelona, 2006). Des de Livemedia impulsa projectes de TIC i interculturalitat amb diversos goberns i universitats d’Amèrica Llatina, OEI i UNESCO. Actualment prepara </CODE±NOWNESS> a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona.
És professora associada a la Facultat de Comunicació de la UPF.
A finals de 2017 està previst que l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona publiqui el seu llibre: Albert Vidal i l’art tel.lúric: cos | imatge | visió.

http://www.lab-livemedia.net
http://www.teatrevirtual.net
(2003-2006)
http://www.teatrevirtual-mercatflors.net (2001-2002)
http://www.dogonefff.org/main_homepage_es.html (1999-2002)

Articles
Què fa l'Albert Vidal? (Fent parlar el sioux)

Què fa l’Albert Vidal? (Fent parlar el sioux)

A partir d’una conversa amb el creador i d’una posterior reflexió, Maria Escobedo ens permet endinsar-nos en l’estil de vida gairebé anacoreta que duu actualment Albert Vidal per entendre quines són les sinergies que intervenen en els seus procediments i mètodes creatius.   El febrer de 2016, en una reunió amb Carles Batlle, em demanà:...