Lucía Carballal

Lucía Carballal es va formar com a dramaturga a la RESAD de Madrid, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Universität der Künste de Berlín.

És autora de més d’una desena d’obres teatrals. Les més recents són La actriz y la incertidumbre (2020), escrita en el marc del projecte La Pira del Centro Dramático Nacional, Las bárbaras (2019), La resistencia (2017), Una vida americana (2017), finalista als Premios Max a la Millor Autoria Teatral, i Los temporales (2016), totes reunides al llibre Las últimas, publicat per l’editorial La uña rota el 2021.

Entre les seves obres anteriors cal destacar A España no la va a conocer ni la madre que la parió (2015), en coautoria amb Víctor Sánchez Rodríguez, estrenada al Festival Russafa Escènica de València i guanyadora del Premio Eurodram, i Mejor historia que la nuestra (2014), mereixedora d’un accèssit del Premio Marqués de Bradomín. A més, ha realitzat la dramatúrgia del projecte Storywalker: de Qingtian a Usera, creant nou ficcions sonores al voltant de la comunitat xinesa de Madrid.

L’any 2015 va participar en el taller internacional de l’Obrador d’Estiu, i l’any 2019 va ser una de les set dramaturgues europees escollides per Simon Stephens per participar en la trobada internacional de dramatúrgia 7 d’un cop! a la Sala Beckett.

En paral·lel a la seva tasca com a autora teatral, ha treballat com a guionista i ha impartit cursos d’escriptura a la Sala Beckett, l’ECAM i La Casa Encendida.

Articles
Sostener la incertidumbre (una conversación con Lucía Carballal)

Sostener la incertidumbre (una conversación con Lucía Carballal)

Esta conversación tuvo lugar el domingo 21 de noviembre de 2021 aprovechando la presencia de Lucía Carballal (Madrid, 1984) en Barcelona, donde estuvo participando en una de las dos residencias de escritura que organiza la Sala Beckett, con la colaboración de la Fundación SGAE. En paralelo al programa de residencia, Lucía Carballal impartió también el...
Una canción punk

Una canción punk

Recuerdo a Simon Stephens frente a mí. Su cuerpo parecía un instrumento percutido pasionalmente. WHAT DOES YOUR CHARACTER DO? Nunca nadie te miró tan fijamente. Look at your audience, what are you doing with them? Sus palabras son físicas. Saltan, se abalanzan sobre ti, se agotan, saltan de nuevo. Are you SEDUCING them? Are you...