Laia de Ahumada

Laia de Ahumada  és doctora en filologia catalana i escriptora. És inspiradora del Centre Obert Heura, per a persones sense llar; de l’associació Terra Franca que facilita l’accés a la terra a la nova pagesia; i del grup Àuria, un espai de bondat i de consciència.

Com a escriptora s’ocupa del camí espiritual i la recerca interior. Com a investigadora se centra en l’escriptura femenina de l’època moderna. En el camp social s’implica a millorar la situació de les persones.

Imparteix cursos i conferències sobre diferents temes del seu àmbit d’acció, d’estudi i pensament, i col·labora en diferents publicacions, empesa per un únic desig que enfila l’escriptura, la investigació i el treball social: compartir la riquesa de saber qui som.

És autora d’una quinzena de llibres de diferents gèneres, alguns dels quals han estat traduïts al castellà, al francès i al portuguès, entre d’altres trobem el poemari Paraules des del silenci (PAM), els llibres d’entrevistes: A cel ras. Converses amb joves pastors (Pagès), i Espirituals sense religió (Fragmenta), i els contes: El sisè sentit (Fragmenta) i Mariner de terra endins (Akiara books)

Articles
Diàleg d’ombres de Lluïsa Cunillé i Junichirô Tanizaki

Diàleg d’ombres de Lluïsa Cunillé i Junichirô Tanizaki

La filòloga i escriptora, Laia de Ahumada, planteja un diàleg entre algunes peces de Lluïsa Cunillé i Elogi de l’ombra de Junichirô Tanizaki. De Ahumada valora la capacitat de trobar bellesa dins les profunditats ombrívoles de l’ànima humana, tan present en els textos de Tanizaki com en els de Cunillé, on “allò que s’amaga té tant o més valor que allò...