Jan Vilanova

Graduat a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l’especialitat de muntatge. No obstant això, escriu i dirigeix dos curtmetratges seleccionats en nombrosos festivals nacionals i internacionals: Marie (2004) i Soldados, historia de un cocido (2005). Actualment està a punt de finalitzar el Grau en Història (UB). Al llarg d’aquests anys ha combinat el seu treball de muntador amb l’escriptura de textos dramàtics per a teatre i cinema. Ha coescrit algunes obres teatrals, com The Guarry Men Show (2011, Teatre Poliorama).

L’any 2012 crea, amb un grup d’amics, la productora teatral Sixto Paz Produccions que comença el seu recorregut estrenant Si existeix encara no ho he trobat (Sala Beckett, 2013), i Elvis & Whitney(Poliorama, 2013), Pulmons (Sala Beckett i Teatre Lliure, 2014), i L’Efecte (Sala Beckett, 2015). En tots aquests projectes treballa com a ajudant de direcció. Com a autor, dins de Sixto Paz, ha estrenat Bruno & Jan (& Álbert) (Círcol Maldà, 2015).

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure hISTÒRIA (2016).

Articles
El teatre és una cartografia del comportament humà

El teatre és una cartografia del comportament humà

Voldria començar aquest text referint-me al ja mític joc de la pilota que ha caracteritzat tots els tallers d’en Simon a l’Obrador d’estiu. Perquè, més enllà de les mirades divertides que suscitava en tots, el que aconseguia era recordar-nos quelcom fonamental i sovint menystingut: que els escriptors, a més d’un cervell i unes mans que...