Joan Castells i Altirriba

Director escènic. Del 1998 al 2005 formà part del Consell d’Assessorament Artístic del TNC. Professor de Tècniques d’interpretació i d’Història de la Direcció escènica a l’Institut del Teatre de Barcelona (1973-2002) i director de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (2006-2009). Creador i director de la companyia El teatrí. Col·labora amb les companyies de dansa Trànsit i Metros (Romi and Juli, 1997, i Corre, corre, diva, 1998) i amb La Fura dels Baus. També dirigeix, entre d’altres, 16.000 pessetes, Dramàtic i La TRÍAde.

Articles
Un director d'escena dins l'obra dramàtica d'Albert Mestres

Un director d’escena dins l’obra dramàtica d’Albert Mestres

Des d'un punt de vista testimonial i analític, el director teatral Joan Castells repassa tres de les peces d'Albert Mestres que ha portat a escena: Dramàtic (2002), Dos de dos (2008) i Vides de tants (2003).
El pedagog i director d’actors

El pedagog i director d’actors

D’entrada un nota important: quan vaig començar a pensar en aquest article, vaig haver de partir de la base que he parlat sovint amb el Ramon Simó de direcció d’actors i de pedagogia teatral, però que poques vegades l’he vist en actiu a la sala d’assaig o a l’aula. Em calia, per tant, cercar una...